generic speaker image

Manfred van der Voort Manfred van der Voort

Co-founder & CTO / CPO / CMO | ICR3ATE | 3D - Design / Collaborate / Make - Cloud

Wageningen, NETHERLANDS

Building secure social business in 3D Design, with safe Cloud power

Social

Biography

Vanaf 1988 is Manfred van der Voort werkzaam in het automatiseringsvak voornamelijk bij ICT-organisaties. Hij heeft hierdoor 20 jaar organisatorische en technische ervaring in het architectureren (her)ontwerpen, ontwikkelen, inrichten en beheren van IT-infrastructuren in (project) IT-organisaties.

De afgelopen jaren is hij werkzaam geweest als TI architect/ontwerper, consultant en (technisch)projectleider. De projecten die hij heeft uitgevoerd zijn veelal gericht op nieuwbouw, uitbreiding en integrale kwaliteitsverbetering van complexe IT-infrastructuren, waarin de continuïteit van bestaande informatievoorziening niet in het gedrang mag komen. Het ontwikkelen en verbeteren ervan met beheerste risico’s, heeft Manfred veelvuldig en succesvol toegepast bij opdrachten in complexe projectomgevingen. Vanaf 2003 maakte Manfred ook deel uit een account team voor één van de grote klanten van Be Value/Ordina.

Sinds juli 2005 is Manfred werkzaam als zelfstandig ICT consultant. Eind 2005 heeft hij bewust tijd genomen voor het opzetten van een 3D ontwerpstudio en een duurzame ambachtelijke meubelmakerij. Vanaf september 2006 richt hij zich ook ook weer op de ICT en is part-time werkzaam voor ICT Partners als BU Manager Infrastructure Solutions a.i. tot Oktober 2008. Vanaf eind 2008 verzorgt Manfred ook trainingen voor professionals in 3D tekenen met Google SketchUp. Daarnaast voert hij zelfstandig kortlopende consultancy en interim ICT opdrachten uit.

In oktober 2010 is Manfred samen met een aantal compagnons zijn eigen 3D Internet startup micrOcost begonnen, welke onder de naam ICR3ATE wordt door ontwikkeld.

ICR3ATE ontwikkelt, realiseert en ontwikkelt Europees eerste commerciële 3D Design webtop gebruikmakend van state of the art technologie van Citrix, NVIDIA, Supermicro en een heel eco-systeem van partners met hun Web-services. De eerste prototype resultaten worden zichtbaar in Q1 2013.

Industry Expertise (3)

Information Technology and Services

Design

Architecture and Planning

Areas of Expertise (3)

3d Printing

Sketchup

Cloud Computing

Education (3)

Hogeschool van Utrecht: BaE, Computing Engineering 1988

Trainer in Ontwerpen van complexe IT-infrastructuren; InFrame (zelfstudie en training geven in 2008); DYA (zelfstudie);

MTS, Ede: Electrical and Electronics Engineering 1984

HTS: BaE, Technical Design & Engineering of Computing 1988

Style

Availability

  • Panelist
  • Workshop Leader
  • Author Appearance
  • Corporate Training

Fees

0 to 1000 *Will consider certain engagements for no fee